Για τηλεφωνική παραγγελία καλέστε στο : 2106845846
Google Translate

Κατηγορίες

HiPP

H ποιότητα HiPP

Με βάση την αγνότητα

Οι παιδικές τροφές HiPP είναι φτιαγμένες μόνο με τα πιο αγνά υλικά της φύσης, γι’ αυτό και έχουν τεθεί αυστηροί και συγκεκριμένοι όροι παραγωγής στα συμβόλαια με τους βιολογικούς παραγωγούς συνεργάτες της. Μόνο τα εδάφη που πληρούν τις αυστηρές προϋποθέσεις που έχουν τεθεί από την HiPP χρησιμοποιούνται ως εδάφη καλλιέργειας των πρώτων υλών για τα προϊόντα της. Για παράδειγμα επιλέγονται μόνο χωράφια και περιβόλια με οπωροφόρα δέντρα που βρίσκονται αρκετά μακριά από βιομηχανικές περιοχές και αυτοκινητόδρομους. Επίσης οι εξειδικευμένοι σύμβουλοι της HiPP βρίσκονται συνεχώς κοντά στους αγρότες: από το φύτεμα των σπόρων μέχρι και τη συγκομιδή τους, δουλεύουν σκληρά μαζί τους, επιβλέποντας τις καλλιέργειες. Έτσι η HiPP εγγυάται για την απόλυτη ασφάλεια τόσο των προϊόντων της όσο και του περιβάλλοντος. 


Καλλιεργημένα φυσικά και με φροντίδα

Ακόμη και οι σπόροι που επιλέγονται πληρούν αυστηρά κριτήρια. Μόνο οι μη επεξεργασμένοι σπόροι, δηλαδή σπόροι στους οποίους δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικές ουσίες, επιτρέπεται να καλλιεργηθούν κοντά στα χωράφια που χρησιμοποιεί η HiPP. Η χρήση συνθετικών και χημικών spray δεν επιτρέπεται στις βιολογικές της καλλιέργειες. Τα αγριόχορτα συλλέγονται μόνο με φυσικές μεθόδους : μηχανικά ή με τα χέρια. Ο έλεγχος των παρασίτων γίνεται κι αυτός με φυσικό τρόπο. Για παράδειγμα, δημιουργούνται φωλιές για τα πουλιά, τα οποία είναι ο φυσικός εχθρός των παρασίτων. Ακόμη και τα εξωτικά φρούτα, όπως οι μπανάνες από την Κόστα Ρίκα, καλλιεργούνται με βιολογικές μεθόδους χωρίς τη χρήση χημικών, με αποτέλεσμα την προστασία των τροπικών δασών. Πρώτης προτεραιότητας είναι και η ασφάλεια του κρέατος που χρησιμοποιείται στις παιδικές τροφές της HiPP. Γι’ αυτό και εμμένει τα μικρά μοσχαράκια και οι αγελάδες να αναπαράγονται φυσιολογικά και να τρέφονται με τροφές κατάλληλες για το είδος τους και χωρίς την χρήση διεγερτικών και συνθετικών ουσιών, κάτι που επιτυγχάνεται με συνεχείς και αυστηρούς ελέγχους. Η φυσική βοσκή όπως η φύση τους υποδηλώνει-βοηθά στην αντίσταση των ζώων σε αρρώστιες και γενικά στην καλή τους υγεία. Τέλος, η ταυτοποίηση με ειδική σήμανση στα ζώα που εκτρέφονται για λογαριασμό της HiPP δίνει τη δυνατότητα να μπορεί να ανιχνεύεται εύκολα οποιαδήποτε στιγμή η προέλευση του κρέατος. 


Εξονυχιστικοί έλεγχοι στα εργαστήρια της HiPP

Ο αυστηρός έλεγχος της HiPP ξεκινά από τους σπόρους που χρησιμοποιούνται καθώς και την επιλογή της γης που αυτοί καλλιεργούνται. Οι πρώτες αναλύσεις ξεκινούν από το στάδιο που οι αγρότες θερίζουν και μαζεύουν τα φρούτα και τα λαχανικά. Από τα αρχικά κιόλας στάδια της παραγωγής, ελέγχονται για ίχνη επιβλαβών ουσιών. Άλλωστε ο νόμος επιβάλλει πολύ αυστηρά κριτήρια όσον αφορά την ποιότητα στις παιδικές τροφές. 
Οι προδιαγραφές βιολογικής πιστοποίησης της HiPP δεν πληρούν μόνο τα κριτήρια που επιβάλλει η Ευρωπαϊκή νομοθεσία αλλά καλύπτουν και μια σειρά επιπλέον ελέγχων που η ίδια έχει καθιερώσει. Είναι χαρακτηριστικό ότι πραγματοποιούνται 260 έλεγχοι, σε όλη τη φάση της παραγωγικής διαδικασίας, από την επιλογή της γης μέχρι και το τελικό προϊόν. Χάρη στον άρτιο τεχνολογικό εξοπλισμό που διαθέτει το εργαστήριο της HiPP (είναι ένα από τα καλύτερα της Ευρώπης), οι πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παραγωγή των προϊόντων της, ελέγχονται για περισσότερες από 1.200 ουσίες. 

Σκληρή χειρωνακτική εργασία σε συνδυασμό με υψηλή τεχνολογία

Οι σωστοί κανόνες υγιεινής που ακολουθεί όλο το προσωπικό της HiPP αποτελεί μία από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις για την άρτια παραγωγή των προϊόντων της εταιρείας. Οι παραγωγικές μονάδες της HiPP είναι από τις πιο εξελιγμένες στην Ευρώπη. Παρά τα υψηλά κριτήρια ασφάλειας που τηρούνται, μεγάλο μέρος της εργασίας πραγματοποιείται χειρωνακτικά και συμπεριλαμβάνει εξονυχιστικό και προσεχτικό έλεγχο κάθε φρούτου ή λαχανικού.

 

Ιστορία της HiPP
 

1889: Η ιδέα της ίδρυσης


Προς το τέλος του περασμένου αιώνα, ο Joseph Hipp (1867-1926), με καταγωγή από το Günzburg στο Δούναβη, εργαζόταν στο Pfaffenhofen, σε ένα κατάστημα με αντικείμενο την παραγωγή γλυκών και την κατασκευή κεριών το οποίο και λίγο αργότερα απέκτησε. Το 1897, παντρεύεται με τη Maria Ostermayer. Η ένωση αυτή έθεσε τον θεμέλιο λίθο για τη δημιουργία μιας πολυμελούς και μεγάλης οικογένειας. Στην αρχή ήρθε στον κόσμο ένα κορίτσι (το 1898) και μετά από ένα χρόνο η μητέρα γέννησε δίδυμα. Επειδή η Maria Hipp δεν μπορούσε μόνο με τον θηλασμό να τα θρέψει σωστά, ζήτησε από το σύζυγό της να βρει μια θρεπτική και ολοκληρωμένη λύση στο εν λόγω πρόβλημα. Λόγω του επαγγέλματος του, ο πολύ εφευρετικός Joseph Hipp, βρήκε τη λύση στο πρόβλημα της θρέψης των διδύμων, παρασκευάζοντας μια γαλέτα, την οποία μετασχημάτισε σε αλεύρι. Το αλεύρι αυτό, προστιθέμενο στο γάλα, αύξησε την θρεπτική του αξία με αποτέλεσμα να καλύψει την πείνα των παιδιών. Τα δίδυμα επέζησαν και μεγάλωσαν. Ακολούθησαν άλλα πέντε παιδιά που επίσης τράφηκαν με τον ίδιο τρόπο!


1901: Το πρώτο προϊόν

Το νέο της επιτυχίας και των αποτελεσμάτων που είχε στην σωστή ανάπτυξη των παιδιών το εν λόγω αλεύρι διαδόθηκε σύντομα όπως και η διαδικασία της δημιουργίας του. Έτσι, στην αρχή του αιώνα, ο Joseph Hipp έδινε ήδη σε μερικούς από τους συναδέλφους του το προερχόμενο από τη γαλέτα αλεύρι το οποίο επιπρόσθετα πουλούσε η γυναίκα του από το κατάστημά του. Σιγά σιγά το ζαχαροπλαστείο μετασχηματίστηκε σε εργαστήρι παραγωγής αλεύρου (από τη γαλέτα) για παιδιά. Μάλιστα το εν λόγω προϊόν έγινε πολύ γνωστό στη Γερμανία- για πολλές δεκαετίες- με σήμα κατατεθέν το κίτρινο και μαύρο πακέτο του. Ο Georg Hipp (1905-1967) -ένας εκ των γιων του Joseph -ασχολήθηκε και ο ίδιος σχολαστικά με το διάσημο πλέον αλεύρι της γαλέτας HiPP. Ξεκίνησε να το πουλά από πόρτα σε πόρτα στο Μόναχο και καθώς η ζήτηση μεγάλωνε, αποφάσισε να αναπτύξει την ιδέα του πατέρα του. Έτσι, το 1932, δημιούργησε τη δική του επιχείρηση στο Pfaffenhofen, αναπτύσσοντας μία νέα διαδικασία ώστε να παραχθεί πλέον βιομηχανικά η διάσημη αυτή παιδική τροφή. 


1950: Οι πρώτες παιδικές τροφές HiPP

Στη Γερμανία, το αλεύρι της γαλέτας για τα παιδιά πουλήθηκε μέχρι τα μέσα του 1950. Στα μέσα του 20ού αιώνα, ο Georg Hipp, σύμφωνα με τα αμερικάνικα πρότυπα, αποφάσισε να μπει στη βιομηχανική παραγωγή των παιδικών τροφών με φυσικές μεθόδους, χωρίς δηλαδή τη χρήση χημικών λιπασμάτων. 
Ο Georg HiPP ήταν ένθερμος υποστηρικτής της φιλοσοφίας του Ελβετού γιατρού Dr. Hans Müller, που ανέπτυξε την ιδέα της βιολογικής παραγωγής και είχε τη βαθιά πεποίθηση ότι η βιολογική καλλιέργεια είναι ότι πιο υγιεινό για τα βρέφη. Έτσι, μετέτρεψε την οικογενειακή φάρμα, που βρισκόταν μεταξύ Pfaffenhofen & Ehrensberger Hof, σε φάρμα παραγωγής λαχανικών βασιζόμενη στις απαιτήσεις της βιολογικής καλλιέργειας. 

 

1956: Εξερεύνηση μέσα στη βιολογική γεωργία

Το 1956 ξεκίνησε να καλλιεργεί φρούτα και λαχανικά σε παρθένα γη χωρίς χημικά. Στόχος του ήταν να παράγει υγιεινές, γευστικές παιδικές τροφές χρησιμοποιώντας μόνο βιολογικές μεθόδους. Έτσι μέσα στα έτη 1957/1958, έβαλε τέσσερα νέα προϊόντα στην αγορά: δύο ποικιλίες με βάση τα λαχανικά και δύο με ποικιλίες λαχανικών σε συνδυασμό. Ήταν μια μεγάλη καινοτομία, επειδή ήταν η πρώτη φορά που παρασκευάστηκαν έτοιμες τροφές για μωρά σε βιομηχανική κλίμακα και πουλήθηκαν στη Γερμανία. Πολύ γρήγορα (1959/1960) η συσκευασία αλλάζει. Το κουτί αντικαταστάθηκε από μια πρακτικότερη και πιό υγιεινή συσκευασία: τη συσκευασία από γυαλί. Η γκάμα των προϊόντων HiPP γνώρισε μια πολύ δυναμική ανάπτυξη. Έτσι οι μαμάδες μπόρεσαν σύντομα να αγοράσουν χυμούς από φρούτα, τροφές μέ κρέας , επιδόρπια, μενού για τα παιδιά και πολτούς με βάση τα δημητριακά ολικής αλέσεως και τα φρούτα. Μετά το θάνατο του Georg HiPP το 1967, ο γιος του Claus ανέλαβε τη διοίκηση της επιχείρησης σε συνεργασία με τα αδέρφια του Georg J. και Paulus. Στη διαχείριση της επιχείρησης HiPP, συμμετείχαν κι οι γιοι του Stefan και Sebastien. Από την αρχή, ο Claus HiPP αφοσιώθηκε στην ιδέα της βιολογικής παραγωγής και την ανέπτυξε βήμα-βήμα. Όντας πρωτοπόρος στη βιολογική καλλιέργεια, ο Claus HiPP ξεκίνησε να μιλά και σε άλλους αγρότες για τη βιολογική καλλιέργεια (επισκέφθηκε κάθε φάρμα ξεχωριστα), προσπαθώντας να πείσει τους αγρότες για τις ιδέες του. Σταδιακά και μετά από πολλές προσπάθειες, κατάφερε να πάρει τους αγρότες με το μέρος του και να αναπτύξει, βάση συμβολαίου, ένα δίκτυο βιολογικών παραγωγών που συνδέονταν και συνδέονται όλοι με σύμβαση και ακολουθούν τους κανόνες της βιολογικής παραγωγής φρούτων, λαχανικών και κρέατος. Σήμερα, η εταιρεία HiPP με κεντρικό slogan : Το καλύτερο από τη φύση, το καλύτερο για τη φύση, αποτελεί τον μεγαλύτερο παραγωγό πιστοποιημένων βιολογικών πρώτων υλών στον κόσμο. 

Εμφάνιση: Λίστα / Πλέγμα
Εμφάνιση:
Ταξινόμηση:
HiPP 1 BIO COMBIOTIC ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ 600GR
Βρεφικό Γάλα Hipp - Bio Combiotic №1 600gr ..
18,45€ 14,76€
HiPP ANTI-REFLUX ΒΙΟΛΟΓΙΚΟ ΕΙΔΙΚΟ ΒΡΕΦΙΚΟ ΑΝΤΙΑΝΑΓΩΓΙΚΟ ΓΑΛΑ 400G
ΗiPP Anti-Reflux από τη γέννηση Περιέχει χαρουπάλευρο βιολογικής προέλευσης που αυξάνει την πηκτικό..
17,65€ 15,88€
HIPP ΚΡΕΜΑ ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΜΕ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΚΑΙ ΤΑΠΙΟΚΑ 350G ΑΠΟ ΤΟΝ 6ο ΜΗΝΑ
Κρέμα με πολύτιμα δημητριακά βιολογικής καλλιέργειας ( χωρίς γλουτένη). Παρασκευάζεται με νερό ή με ..
5,90€ 4,72€
HiPP ΠΑΙΔΙΚΗ ΦΡΥΓΑΝΙΑ 100G
Παιδική φρυγανιά από τον 6ο μήνα Από δημητριακά βιολογικής καλλιέργειας ολικής αλέσεως πολύτιμα για..
2,95€
HiPP ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΑΚΙ ΜΗΛΟΥ 35G
Από δημητριακά ολικής αλέσεως, αποφλοιωμένο ρύζι και χυμό φρούτων βιολογικής προέλευσης. Εύπεπτα, ε..
2,95€
HiPP 2 BIO COMBIOTIC ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ 600GR
HiPP 2 από τον 6ο μήνα Βιολογικό γάλα δεύτερης βρεφικής ηλικίας Με βιολογική πιστοποίηση Πε..
18,45€ 14,76€
HiPP 3 BIO COMBIOTIC ΒΡΕΦΙΚΟ ΓΑΛΑ 600GR
To βρεφικό Γάλα Hipp - Bio Combiotic №3 είναι κατάλληλο για παιδιά από το 12ο μήνα και μετά ως γάλα ..
18,45€ 14,76€
HIPP ΦΑΡΙΝ ΛΑΚΤΕ ΓΙΑ ΒΡΕΦΗ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΩΝ, ΑΠΟ ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΑ ΚΟΥΤΙ 500GR
Κρέμα Φαρίν Λακτέ από δημητριακά βιολογικής καλλιέργειας, από τον 6ο μήνα. Περιέχει γάλα δεύτερης..
7,10€
HiPP ΡΥΖΑΛΕΥΡΟ ΥΠΟΑΛΛΕΡΓΙΚΟ 350GR
Κρέμα Ρυζάλευρο για βρέφη με αλλεργία στο αγελαδινό γάλα, με δημητριακά βιολογικής καλλιέργειας,&nbs..
5,90€ 4,72€
HIPP ΚΡΕΜΑ 5 ΔΗΜΗΤΡΙΑΚΩΝ 350gr
HIPP Κρέμα 5 Δημητριακών με επιλεγμένα δημητριακά ολικής αλέσεως βιολογικής καλλιέργειας Χωρίς..
5,90€
HiPP ΠΑΙΔΙΚΟ ΡΥΖΟΓΚΟΦΡΕΤΑΚΙ ΒΑΤΟΜΟΥΡΟΥ 35GR
Οι ρυζογκοφρέτες βατόμουρου της Hipp παρασκευάζονται από οργανικής καλλιέργειας ρύζι, περιέχει οργαν..
3,50€ 2,80€