Για τηλεφωνική παραγγελία καλέστε στο : 2106845846
Google Translate

Κατηγορίες

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (SUPER HEALTH)

ΟΡΘΟΜΟΡΙΑΚΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ (SUPER HEALTH)

Η Ορθομοριακή Διατροφή, είναι η νέα επιστημονική και ολοκληρωμένη μέθοδος θρέψης και αποτοξίνωσης του οργανισμού και των κυττάρων του. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, όχι μόνο την ουσιαστική πρόληψη και θωράκιση του οργανισμού ενάντια σε όλες τις ψυχοσωματικές παθήσεις, αλλά και την εξάλειψη πολλών παθολογικών συμπτωμάτων, τα οποία ίσως έχουν ήδη εμφανισθεί.

Τι σημαίνει η λέξη "Ορθομοριακή"

Ο δύο φορές νομπελίστας Linus Pauling στην δεκαετία του 1960 πρότεινε τον όρο «ορθό μόριο» για να περιγράψει τα σωστά - ορθά - χημικά μόρια, που είναι τα θρεπτικά στοιχεία τα οποία χρειάζονται καθημερινά τα κύτταρα μας για να λειτουργούν σε κατάσταση υγείας. Αυτά είναι οι βιταμίνες, τα μέταλλα, τα ιχνοστοιχεία, τα προβιοτικά, τα ένζυμα, τα αμινοξέα, τα ωμέγα λιπαρά οξέα, οι σύνθετοι υδατάνθρακες, τα αντιοξειδωτικά και χιλιάδες φυτοθρεπτικά  στοιχεία που πρέπει να παίρνουμε στην σωστή μορφή και στη σωστή  ποσότητα από την διατροφή μας καθημερινά.

Οι παθήσεις οφείλονται κυρίως σε ελλείψεις ορθομοριακών στοιχείων 

Ο Δρ. Pauling, αλλά και πολλοί άλλοι κορυφαίοι επιστήμονες του 20ου αιώνα, διαπίστωσαν μέσα από τις έρευνες τους ότι η σύγχρονη τοξινωμένη, βιομηχανοποιημένη και θρεπτικά υποβαθμισμένη τροφή, όχι μόνο δεν τρέφει τα κύτταρα μας, αλλά τα απογυμνώνει και από πολλά πολύτιμα ορθά μόρια. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα την βαθμιαία αυξανόμενη κυτταρική δυσλειτουργία, η οποία εμφανίζεται ως παθολογικά συμπτώματα, έλλειψη ενέργειας, πονοκεφάλους, ημικρανίες, παχυσαρκία, δερματοπάθειες, νευροφυτικές και ορμονικές διαταραχές και εκφυλιστικές παθήσεις, που εσφαλμένα ονομάζονται «αρρώστιες» και «νόσοι». Όσο μεγαλύτερη είναι η κυτταρική δυσλειτουργία, τόσο πιο έντονα είναι τα παθολογικά συμπτώματα. Έτσι, οι έρευνες του Δρ. Pauling και των άλλων επιστημόνων επιβεβαιώνουν τον Ιπποκράτη που προέτρεπε «η τροφή σου να είναι το φάρμακο σου και το φάρμακό σου, η τροφή» και τον Γαληνό που πρότεινε «δεν υπάρχουν ασθένειες, μόνο επίπεδα υγείας». Δηλαδή επίπεδα κυτταρικής λειτουργίας.

Πώς επιτυγχάνει τα εκπληκτικά της αποτελέσματα

Χρησιμοποιεί επιστημονικά τεκμηριωμένες μεθόδους και πρωτοποριακά ορθομοριακά προϊόντα. Τα ορθομοριακά προϊόντα είναι τα μόνα εγκεκριμένα από την Ελληνική Εταιρία Ορθομοριακής Διατροφικής Ιατρικής (ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι.)  ως αποτελεσματικά για την σωστή θρέψη και αποτοξίνωση των κυττάρων του οργανισμού. Κανένα απλό βιομηχανοποιημένο σκεύασμα και συμπλήρωμα διατροφής, το οποίο δεν είναι εγκεκριμμένο ως ορθομοριακό, δεν μπορεί να είναι το ίδιο αποτελεσματικό.
Η σωστή και ολοκληρωμένη κυτταρική θρέψη και αποτοξίνωση του οργανισμού δεν είναι απλή υπόθεση διότι υπάρχουν πολλά εμπόδια που πρέπει να ξεπεραστούν.

Η μέθοδος της ΕΛ.Ε.Ο.Δ.Ι. έχει αναπτυχθεί μέσα από την κλινική εμπειρία πολλών ετών με χιλιάδες άτομα και βασίζεται σε πέντε βασικά θεμέλια που έχουν αναπτυχθεί στην Ελλάδα και δίνουν λύσεις σε όλα αυτά τα προβλήματα της σωστής κυτταρικής θρέψης.

Τα πέντε αυτά θεμέλια είναι τα εξής:

    1. Mείωση και έλεγχος των φλεγμονών.  Οι φλεγμονές, που οι περισσότερες είναι υποκλινικές (δεν ανιχνεύονται δηλαδή με τις συνήθεις ιατρικές εξετάσεις), τραυματίζουν συνεχώς ιστούς και όργανα, παρεμποδίζουν τον μεταβολισμό των ορθών μορίων, αλλά και την απορρόφησή τους από τα κύτταρα. Ο έλεγχος και η σημαντική μείωση των φλεγμονών σε όλο τον οργανισμό είναι βασική προϋπόθεση για την απορρόφηση των ορθών μορίων από τα κύτταρα.  Μια πηγή χρόνιων φλεγμονών που περνούν απαρατήρητες είναι οι τροφικές δυσανεξίες ή αλλιώς καθυστερημένες αλλεργίες. 
    2. Ρύθμιση του γαστρεντερικού συστήματος. Το γαστρεντερικό σύστημα είναι το βασικότερο θεμέλιο της υγείας. Πολλοί ερευνητές θεωρούν ότι είναι "ο δεύτερος εγκέφαλος" και άλλοι ότι είναι το πρώτο σύστημα που αναπτύσσεται στο έμβρυο για να μπορεί να τραφεί σωστά και να αναπτύξει όλα τα άλλα όργανα και συστήματα. Ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα είναι ζωτικής σημασίας για τη σωστή πέψη, αφομοίωση και μεταβολισμό της τροφής, έτσι ώστε να γίνεται σωστή θρέψη των κυττάρων του οργανισμού με ορθά μόρια. Στους περισσότερους ανθρώπους το γαστρεντερικό σύστημα δυσλειτουργεί, με αποτέλεσμα να εμφανίζονται συμπτώματα δυσπεψίας, δυσαπορρόφησης, εντερικής δυσβίωσης και χρόνιων υποκλινικών φλεγμονών. Το γαστρεντερικό σύστημα λοιπόν πρέπει να ρυθμιστεί μέσω της Ορθομοριακής Διατροφήςγια να επιτύχουμε σωστή και ολοκληρωμένη κυτταρική θρέψη.
    3. Επιστημονική αποτοξίνωση - pH - Aντιοξείδωση.  Οι τοξίνες δεν καταστρέφουν κύτταρα, ιστούς και όργανα μόνο άμεσα, αλλά και έμμεσα. Παρεμποδίζουν την απορρόφηση, επιβραδύνουν την λειτουργία και επιταχύνουν την αποβολή από το σώμα των ορθών μορίων, απογυμνώνοντας έτσι θρεπτικά τον οργανισμό. Αυτό σημαίνει αυξανόμενη κυτταρική υποθρεψία και ορθομοριακή εξάντληση. Ταυτόχρονα, η υπερβολική τοξίνωση του οργανισμού αυξάνει τις ελεύθερες ρίζες και το οξειδωτικό στρες, το οποίο καταστρέφει τα κύτταρα και έχει συνδεθεί με πληθώρα παθολογικών συμπτωμάτων. Για να γίνει σωστή αποτοξίνωση όμως χρειάζεται μέθοδος. Αν προσπαθήσουμε να αποτοξινωθούμε πολύ γρήγορα μπορεί να «μπουκώσουν» τα αποτοξινωτικά κανάλια του οργανισμού, με αποτέλεσμα οι τοξίνες αντί να απεκριθούν, να κυκλοφορούν μέσω του αίματος σε όλο το σώμα και να παρουσιάζονται έτσι έντονα συμπτώματα αποτοξινωτικού σοκ. Αυτά μπορεί να περιλαμβάνουν πονοκεφάλους, ημικρανίες, μυαλγίες, δερματίτιδες, ατονία, ταχυκαρδία και αναπνευστικά προβλήματα. Η επιστημονική μέθοδος αποτοξίνωσης της Ορθομοριακής Διατροφής, με βότανα και θρεπτικά στοιχεία ειδικά για τον καθαρισμό του ήπατος, του παχέος εντέρου, του αίματος και γενικά του οργανισμού στο σύνολό του, έχει σχεδιασθεί για να αποφύγουμε όλες αυτές τις ανεπιθύμητες παρενέργειες και για να εξασφαλιστεί η κυτταρική θρέψη με τα ορθά μόρια.
    4. Επιστημονική εξακρίβωση και αναπλήρωση των ορθομοριακών ελλείψεων. Όλοι μας είμαστε διαφορετικοί και μοναδικοί ως οργανισμοί, έχουμε διαφορετικές ανάγκες, γενετική προδιάθεση, διατροφή και τρόπο ζωής και παρουσιάζουμε διαφορετικές ελλείψεις ορθών μορίων σε κυτταρικό επίπεδο. Αυτή είναι η αρχή της βιοχημικής ιδιαιτερότητος του ανθρώπου. Είναι σημαντικό να αναγνωρίζουμε ποια ορθά μόρια λείπουν σε μεγαλύτερες ποσότητες από τα κύτταρα του κάθε ατόμου και έτσι να τα χορηγήσουμε σε μεγαλύτερες δοσολογίες για σωστή κυτταρική θρέψη. Η Ορθομοριακή Διατροφή έχει αναπτύξει ειδικά επιστημονικά ερωτηματολόγια και μεθόδους για τον εντοπισμό αυτών των ορθομοριακών ελλείψεων και για την αναπλήρωση τους. Χρησιμοποιούνται πρωτοποριακά ορθομοριακά συμπληρώματα διατροφής, τα οποία απορροφώνται άμεσα από τα κύτταρα. 
    5. Ορθομοριακός έλεγχος του άγχους.  Η ανισορροπία του νευρο-ανοσο-ενδοκρινικού άξονα και η δυσλειτουργία επινερφίνων, κορτιζόλης, DHEA, άλλων κορτικοστεροειδών, σεροτονίνης, ακετυλχολίνης και πολλών άλλων βιοχημικών μορίων που υποστηρίζουν την βιολογική αντίδραση του οργανισμού στους αγχογόνους παράγοντες, έχουν ως αποτέλεσμα το άτομο να αισθάνεται "πίεση" και "άγχος", χωρίς στην πραγματικότητα να υπάρχει λόγος. Αυτό επηρεάζει άμεσα το γαστρεντερικό σύστημα, την πέψη, την αφομοίωση και τον μεταβολισμό της τροφής, καθώς και τη μεταφορά των ορθών μορίων στα κύτταρα. Η ισορρόπηση του νευρο-ανοσο-ενδοκρινικού άξονα με τη χορήγηση ορθών μορίων, αποκαθιστά την ηρεμία του οργανισμού και τον ομαλό μεταβολισμό των θρεπτικών στοιχείων. Καταρρίπτεται ο μύθος του άγχους ως μία κατάσταση που υπάρχει μόνο λόγω εξωτερικών συνθηκών και παραγόντων, και που δεν έχει σχέση με την διατροφή. Ένα άτομο μπορεί να αισθάνεται συνεχώς «αγχωμένο» και αυτή η κατάσταση, λόγω εξάντλησης του νευροφυτικού και ενδοκρινικού συστήματος, μπορεί να οδηγήσει σε κατάθλιψη, ενώ όλα είναι «μια χαρά» στη ζωή του. Δηλαδή όταν δεν υπάρχουν αγχογόνοι παράγοντες, όπως οικονομικές δυσκολίες, προβλήματα στις διαπροσωπικές σχέσεις, οικογενειακά και επαγγελματικά προβλήματα κ.λπ. Το άτομο μπορεί να είναι - πολύ πιο συχνά από ότι πιστεύουν πολλοί - «βιοχημικά» αγχωμένο. Τρέφοντας τον εγκέφαλο, τα επινεφρίδια και το νευροφυτικό σύστημα με τα σωστά ορθά μόρια, μπορούμε να αντιμετωπίσουμε τις προκλήσεις του περιβάλλοντος πολύ πιο ισορροπημένα.

Όλα όσα αναφέρονται πιο πάνω έχουν ένα σκοπό. Να καθαρίσουν, να οξυγονώσουν σωστά, να αλκαλοποιήσουν το αίμα και τον οργανισμό στο σύνολό του, και να επιτρέψουν στα θρεπτικά στοιχεία - ορθά μόρια - να χτίσουν υγιή και δυνατά κύτταρα, ενώ ταυτόχρονα να υποστηρίξουν τον οργανισμό για να μπορέσει να αποβάλει τις τοξίνες και τα υπερβολικά φορτία παθογόνων. Δηλαδή πλήρης και επιστημονικά μεθοδευμένη ανανέωση των κυττάρων και όλου του οργανισμού που "χτίζει" έτσι ισχυρή άμυνα και ανοσοποιητικό σύστημα και καθίσταται άτρωτος σε κάθε απειλή και πάθηση. Και όχι μόνο. Διατηρείται νέος και ακμαίος, ενώ αναστέλλεται η διαδικασία της γήρανσης.

Ποιες παθήσεις αντιμετωπίζει

Όλα σχεδόν τα παθολογικά συμπτώματα, από τον απλό πονοκέφαλο, τις ημικρανίες, τη χρόνια κούραση και τις δερματοπάθειες, μέχρι την παχυσαρκία και τις χρόνιες εκφυλιστικές παθήσεις, άμεσα ή έμμεσα, οφείλονται σε ένα πράγμα. Δυσλειτουργία των κυττάρων του οργανισμού, τα οποία αποτελούν όλους τους ιστούς και τα όργανα και παράγουν ενέργεια, ένζυμα, νευροδιαβιβαστές και ορμόνες. Τα επίπεδα της υγείας και ο μεταβολισμός μας εξαρτώνται απόλυτα από τα επίπεδα λειτουργικότητας των κυττάρων. Αυτό με την σειρά του εξαρτάται απόλυτα από τη νοοτροπία μας, τη διατροφή και τον τρόπο ζωής.

Τι είναι τα Ορθομοριακά Προϊόντα

Τα ορθομοριακά προϊόντα είναι ειδικά επιλεγμένα συμπληρώματα διατροφής υψηλής ποιότητος και προδιαγραφών για βέλτιστη απορρόφηση και βιοδιαθεσιμότητα σε κυτταρικό επίπεδο.

 

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.