Για τηλεφωνική παραγγελία καλέστε στο : 2106845846
Google Translate

Κατηγορίες

QUINOA REAL

Η ποικιλία της κινόα που διαθέτουμε είναι η Βασιλική Κινόα  - Quinoa Real,  μία μοναδική και ξεχωριστή ποικιλία , που καλλιεργείται αποκλειστικά στη Βολιβία. Είναι μία εκλεπτυσμένη και κορυφαίας ποιότητας ποικιλία, που ευδοκιμεί στα οροπέδια της Βολιβίας σε υψόμετρο πάνω από 3600 μέτρα και γύρω από αλυκές. Το συγκεκριμένο περιβάλλον στο οποίο αναπτύσσεται, εμπλουτίζει με φυσικό τρόπο τη θρεπτική της αξία και καθορίζει έτσι τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά της.
Διακρίνεται από το μεγάλο μέγεθος του καρπού της, την απουσία προσμίξεων και τη σαφή και ιδιαίτερη γεύση της.
 
Η Βασιλική Κινόα  αποτελούσε μία από τις πρώτες και πιο σημαντικές τροφές των προ-κολομβιανών πολιτισμών των Άνδεων και του πολιτισμού των Ίνκας, ενώ εξακολουθεί  να αποτελεί τη βάση για τη διατροφή του πληθυσμού της Βολιβίας, η οποία ξεχωρίζει ανά τους αιώνες για την υψηλή διατροφική της αξία. Θεωρείται η μόνη φυτική τροφή που παρέχει όλα τα απαραίτητα αμινοξέα, πρωτεΐνες, ιχνοστοιχεία, και βιταμίνες, χωρίς να περιέχει γλουτένη. Σε σύγκριση με τα άλλα σιτηρά, περιέχει την υψηλότερη ποσότητα φωσφόρου, καλίου, μαγνησίου, σιδήρου και ασβεστίου. Η πλούσια διατροφική της σύνθεση οδήγησε στην εισαγωγή της Κινόα στη διατροφή των αστροναυτών της NASA.
 
Η καλλιέργεια, η συγκομιδή, ο καθαρισμός και η επεξεργασία της, ελέγχονται από την Ένωση καλλιεργητών Βασιλικής Κινόα (ANAPQUI – National Association of Quinoa Producers), η οποία αποτελείται από 1260 μέλη (284 γυναίκες, 976 άνδρες) σε 157 τοπικές κοινότητες που είναι συγκεντρωμένες γύρω από τα υφάλμυρα έλη Uyuni και Coipasa στα οροπέδια Uroro και Potosi της Βολιβίας.
 
Η ποικιλία «Βασιλική Κινόα» Quinoa Real έχει αναγνωριστεί ως προστατευόμενη ονομασία προέλευσης (Π.Ο.Π), από την Ένωση Χωρών των Άνδεων (Περού, Κολομβία, Εκουαδόρ, Βολιβία), και αφορά την Κινόα που παράγεται αποκλειστικά στη Βολιβία και στις συγκεκριμένες περιοχές, ώστε να διαφυλαχθεί η υπεροχή της ποικιλίας . Η παραγωγή κινόα στη Βολιβία αντιπροσωπεύει το 55,7% της παγκόσμιας παραγωγής, με το Περού να αποτελεί τη δεύτερη μεγαλύτερη παραγωγό, με 43,4%, και το Εκουαδόρ στην τρίτη θέση με 0,9% σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης της Βολιβίας. Η διαδικασία για την προστασία της  ονομασίας προέλευσης της Βασιλικής Κινόα ενισχύθηκε το 2012 από ενέργειες της Βολιβίας, όταν έθεσε τις βάσεις και τις προδιαγραφές για τη διεθνή αναγνώριση του σήματος στην Ευρώπη, τις Ηνωμένες Πολιτείες, την Ιαπωνία και άλλες χώρες.

Δεν υπάρχουν προϊόντα σε αυτή την κατηγορία.